Filled Under: , , , , , , , ,

Traiului la bloc, avantaje

Cei care locuiesc la bloc se plang mereu de numeroasele dezavantaje pe care viata intr-o astfel de comunitate le are, iar cei care locuiesc la casa afirma frecvent ca viata la casa este mult mai grea. In care situatie credeti ca sunteti mai avantajati? Adevaraul se afla undeva la mijloc, insa pana atunci, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt avantajele si dezavantajele traiului la bloc.

Avantajele traiului la bloc
Daca va aflati in ipostaza de a va cumpara o locuinta si nu stiti daca sa alegeti un apartament sau o casa „pe pamant”, in randurile care urmeaza vom prezenta avantajele unui apartament si ce conditii optime ofera traiul la bloc.

• Un prim avantaj al apartamentelor il reprezinta costul redus. Din punctul de vedere al investitiei, costurile pentru un apartament sunt mult mai reduse. Asta in cazul in care doriti un apartament modest, nu unul de lux.

• Atunci cand va veti indrepta privirile catre un apartament, veti avea de unde alege. Puteti alege o zona preferata, sau puteti alege zona in functie de buget, pretul apartamentelor centrale fiind mai ridicat decat cel al apartamentelor din blocurile care apartin cartierelor marginase.

• Pe langa investitiile reduse de casa noua, costurile pentru intretinerea unui apartament sunt si ele reduse. Toate modificarile pe care doriti sa le aduceti locuintei le veti face in functie de preferintele dumneavoastra, bineinteles atat timp cat modificarile nu presupun spargerea sau daramarea peretilor de rezistenta.

• Un alt mare avantaj al traiului la bloc il reprezinta, fara indoiala, locatia. Blocurile sunt amplasate in zone urbane si in cartiere complexe in interiorul carora veti gasi orice, oriunde, fara a strabate un drum lung pana sa ajungeti pana la cel mai apropiat magazin sau pana la cea mai apropiata farmacie.

• Integritatea unui apartament nu este influentata de conditiile meteo, decat daca stati la un etaj superior si acoperisul nu este izolat corespunzator. De asemenea, reparatiile vor fi platite la comun, bineinteles in afara de cele care vizeaza doar spatiul personal.

• Traiul intr-un apartament va ofera o mai mare siguranta in fata pradatorilor. Avand in vedere ca o scara de bloc reprezinta o comunitate destul de unita, iar posibilitatile de securitate sunt mai numeroase, apartamentele sunt mai sigure impotriva spargerilor.

• Traiul la bloc va ofera toate utilitatile fara ca dumneavoastra sa faceti eforturi prea mari, poate doar din punctul de vedere al costurilor. Apa curenta, apa calda, energia electrica, cablu TV si internetul nu mai sunt de mult un lux, iar aceste servicii sunt mereu la dispozitia dumneavoastra.

• Oricat de mic ar fi un apartament acesta poate fi amenajat in asa fel incat spatiul sa fie folosit intr-un mod util si cat se poate de creativ.

Dezavantajele traiului la blocViata la bloc
Daca locuiti la bloc cu siguranta stiti despre ce este vorba:
• Spatiul prea ingust si lipsa curtii sau a gradinii reprezinta principalul motiv pentru care persoanele care locuiesc la bloc isi doresc sa se mute la casa. Este adevarat ca, in foarte multe dintre cazuri, spatiul unui apartament este foarte restrans, ceea ce reprezinta un adevarat inconvenient pentru o familie mai numeroasa.

• La bloc, intimitatea este oarecum incalcata, si acest lucru poate fi afirmat de catre orice persoana care locuieste intr-un apartament. Fie ca blocurile sunt atat de apropiate incat vecinii curiosi din blocul de vizavi nu mai prididesc sa va urmareasca fiecare miscare, fie ca vecinele care nu mai au nicio ocupatie isi petrec cea mai mare parte a timpului pe vizor, precum si respectarea orelor de liniste reprezinta o incalcare a intimitatii.

• Insa, de cealalta parte, exista cei care nu respecta orele de liniste sau nu se pot acomoda traiului intr-o astfel de comunitate. Muzica data tare in toiul noptii, bormasini care zguduie fragilii pereti inca de la primele ore ale diminetii, caini care latra sau vecini care se cearta, toate acestea pot transforma traiul la bloc intr-un adevarat calvar.

• Viata cu un animal de companie intr-un apartament poate fi dificila. Un lucru este sigur: intr-un apartament nu puteti creste un caine de mari dimensiuni, ci poate unul de dimensiuni mici. Trebuie sa respectati toate normele de igiena si trebuie sa va asigurati ca micul companion este educat in asa fel incat acesta sa nu ii deranjeze deloc pe locatarii blocului.

• Chiar daca se respecta orele de liniste si nu exista situatii neplacute, zgomotul caracteristic marilor orase, traficul si chiar si zgomotul menajer pot crea o situatie stresanta pentru cei care locuiesc intr-un apartament.

Asadar, traiul la bloc are atat avantaje, cat si dezavantaje, insa acestea pot fi puse in balanta, iar cei care doresc o locuinta perfecta trebuie sa tina cont de aceste criterii si, bineinteles, de propriile preferinte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu