Filled Under: , , , , ,

Prea mult peste ne poate imbolnavi?

Cei care consuma mult peste trebuie sa stie ca acest aliment nu aduce numai beneficii corpului. El ne poate imbolnavi si de diabet, se arata intr-un studiu recent de specialitate.

Problema este ca pestele contine o cantitate destul de mare de mercur, iar acesta ramane in corp, putand cauza probleme grave de sanatate, scrie Men's Health. O cercetare publicata in revista de profil "Diabetes Care" indica faptul ca persoanele cu cel mai mare nivel de mercur in sange prezinta un risc cu 65% mai ridicat de a face diabet.

Acesta este primul studiu in care s-a urmarit relatia dintre mercur si diabet, spun specialistii in domeniu. Totusi, trebuie mentionat faptul ca nu exista o legatura directa intre acestea, insa este bine de stiut ca mercurul influenteaza buna functionare a unor celule pancreatice care afecteaza secretia de insulina si pot duce la diabet.

Pestele oceanic este cel care contine cel mai mult mercur, fiind recomandata evitarea lui. Un bun sfat este sa cumparam peste cat mai mic deoarece acesta retine o cantitate scazuta de mercur in el. Printre speciile de peste recomandate se numara macroul oceanic si sardinele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu