Filled Under: , , , , , ,

Porumboiu succes de fermier roman

Dacă la fotbal nu prea are cu ce se lăuda în ultima vreme, Adrian Porumboiu (62 de ani), şeful lui FC Vaslui, stă excelent în privinţa celorlalte investiţii. Fostului mare arbitru îi merg atât de bine afacerile din agricultură, încât a prins podiumul celor mai de succes fermieri români.
Dezamăgirile trăite de patronul Adrian Porumboiu pe plan sportiv sunt compensate de satisfacţiile obţinute în celelalte afaceri. Şeful clubului moldovean ocupă locul 3 în topul celor mai bogaţi fermieri români, întocmit recent de revista Agro Intel. Supranumit “campionul hectarelor”, Porumboiu deţine cea mai mare suprafaţă de terenuri agricole din ţară, având afaceri cu venituri anuale de aproximativ 180.000.000 de euro.
Depăşit de Ioan Niculae, bossul Astrei
Compania fostului mare arbitru, Racova, are peste 58.000 de hectare de pământ, o fabrică de ulei, una de procesare a laptelui şi aproape 300 de magazine proprii. Pe poziţia secundă a ierarhiei s-a situat Ioan Niculae (58 de ani), finanţatorul Astrei Giurgiu. Acesta are afaceri în domeniul agricol de 190.000.000 de euro: compania sa, Interagro, deţine 55.000 de hectare arabile, ferme de vaci, moară, brutărie, două fabrici de ulei şi una de bioetanol.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu