Filled Under: , , , , ,

Orzul proprietati si beneficii

Orzul
are marea calitate de a conferi putere si energie. este foarte hranitoare si usor digerabila, contine mult calciu, potasiu, proteine, complexul de vitamine B si vitamina E. Ajuta la calmarea durerilor si a inflamatiilor din sistemul respirator, din aparatul digestiv si cel excretor. Apa de orz si altele facute din orz constituie un bun remediu pentru persoanele cu febra, frisoane si arsuri gastrice.
 Medicii din Grecia si Roma antica au recunoscut efectul calmant al orzului in cazurile de inflamatii ale tubului digestiv si beneficiile nutritive pe care le aduce in intarirea potentei si vigorii. Apa si terciul de orz erau populare in vremea Angliei victoriene, pentru a grabi recuperarea si pentru a restabili sanatatea si energia pacientului. Apa de orz este un vechi leac european pentru hidratarea plamanilor, pentru dureri si iritatii ale pieptului si tuse uscata si aspra. Este, de asemenea, un bun leac pentru ameliorarea cistitelor. 
Supa si terciul de orz sunt bune in combaterea balonarii si colicilor, a diareii si a constipatiei, in cazurile de digestie lenta si apetit scazut. Intr-o retetea traditionala englezeasca, orzul era fiert cu stafide, coacaze sau prune, pentru a face o supa energizanta. In Olanda, era fiert cu lapte acru si indulcit cu melasa, fiind dat servitorilor si copiilor pentru a le mentine forta. Orzul nerafinat, care se gaseste la plafar, este de preferat celui rafinat, care a fost deja decorticat si nu este la fel de hranitor. Coaja este bogata in substante care inhiba sinteza hepatica a colesterolului, deci ajuta la scaderea nivelului de colesterol in sange.
Proprietati medicinale:
  • In componenta bauturilor tonice, reduce stresul si oboseala, combate anxietatea si imbunatateste dispozitia. Este un aliment excelent in perioadele de convalescenta, pentru recuperarea fortelor si a energiei.
  • Remediu calmant si antiinflamator, care ajuta la vindecarea tusei uscate si iritante, gastritei, colitei ulceroase si cistitei.
  • Ajuta functiile inimii si stabilizeaza tensiunea arteriala. Protejeaza organismul de boli cardiace si arteriale.
  • Contine substante cunoscute drept inhibitori de proteaza, care sunt considerati a distruge agentii cancerosi din tubul digestiv.
  • Un bun remediu pentru diaree si constipatie si pentru restabilirea unei populatii bacteriene normale in intestin, foarte bun dupa un tratament cu antibiotice si pentru candidoze.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu