Filled Under: , , , , , , ,

Kiwi fruct exotic benefic sanatatii

Kiwi este un fruct exotic care merită să fie inclus în dieta de zi cu zi, întrucat are o serie de beneficii asupra organismului.
Unul dintre acestea constă în protejarea pielii de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Acest lucru se datorează conținutului mare de betacaroten, care menține pielea frumoasă și sănătoasă.
Protejează vedereaDe asemenea, betacarotenul are un rol important în menținerea sănătății oculare. Studiile arată că persoanele care consumă trei sau mai multe fructe bogate în vitaminele A, C și E reduc cu 36% riscul apariției degenerescenței maculare, o boală care afectează vederea.
Bun pentru digestieBogat în fibre, fructul kiwi ameliorează simptomele diabetului prin controlarea nivelului de zahăr din sange, contribuie la normalizarea colesterolului, ajută la digestie și combate constipația, o afecțiune care dacă nu este tratată, poate duce la apariția cancerului de colon. In plus, prin îmbunătățirea nivelului de colesterol se reduce riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare. 
Imbunătățește funcțiile respiratorii
In urma unei cercetări realizată în Italia pe grupuri de copii cu varste cuprinse între 6 și 7 ani, oamenii de știință au descoperit că fructul kiwi îmbunătățește funcționarea aparatului respirator. Copiii care au primit 5-7 porții pe săptămană de citrice și kiwi aveau cu 44% mai puține șanse să se îmbolnăvească de șuierat astmatic, spre deosebire de cei care acest fruct doar o dată.
Intărește sistemul imunitarDacă ai un deficit de vitamina C este recomandat să consumi kiwi cat de mult poți, deoarece conține o cantitate impresionantă din această substanță, depășind chiar și portocalele. Pe langă faptul că întărește sistemul imunitar, vitamina C protejează corpul de efectele negative ale radicalilor liberi, acele molecule care fragilizează corpul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu