Filled Under: , , , , ,

Diamant albastru foarte rar si valoros

Un diamant albastru foarte rar, estimat la 10 milioane de dolari, a fost descoperit într-o mină din Africa de Sud, relatează BBC.

Diamantul de 25,5 carate a fost descoperit de angajaţii companiei Petra Diamonds în mina Cullinan din statul african. Experiții spun că diamantul ar putea valora peste 10 milioane de dolari.

În mina Cullinan au mai fost descoperite până acum diamante asemănătoare, ele fiind vândute pentru sume foarte mari de bani. Compania Petra Diamonds, care operează şi în Botswana şi în Tanzania, se aşteaptă ca noul diamant să trezească interesul colecţionarilor.

În mina Cullinan, aflată în nord-estul capitalei Pretoria, s-au descoperit sute de diamante mari. Totodată, ea este celebră pentru diamantele sale albastre.

Un diamant albastru de 26,6 carate a fost descoperit în această mină în anul 2009. După ce a fost şlefuit, diamantul a fost vândut cu aproape 10 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's. Diamantul a fost numit „Steaua Josephinei” de noul său proprietar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu