Filled Under: , , , , , , ,

Cecenii din Boston voiau mai multe atacuri

Arsenalul descoperit de anchetatori, dar și mărturiilor unor martori, sugerează că frații Țarnaev urmau să atace și în alte orașe americane, precum New York
Moscova avertizase FBI încă de acum doi ani în legătură cu posibilele legături ale unuia din fraţii care au organizat atacul de la Boston cu organizaţii islamiste din Rusia. Congresmenii americani acuză acum agenţia că a ignorat avertismentul dat de serviciile secrete ruse. Punând cap la cap informaţiile culese până acum, autorităţile americane cred că cei doi fraţi de origine cecenă plănuiau noi atacuri teroriste pe teritoriul SUA. Unul din martorii interogaţi, şoferul unei maşini care a fost răpit pentru scurt timp, le-a spus anchetatorilor că cei doi fraţi i-au dezvăluit că plănuiau să organizeze un atentat şi la New York.
Dat fiind arsenalul descoperit asupra celor doi fraţi, poliţiştii americani cred că scenariul unor atacuri în serie este plauzibil. „Avem motive să credem, ţinând cont de probele găsite, că cei doi urmau să ucidă şi alte persoane” a declarat şeful poliţiei din Boston, citat de New York Times. Primele indicii arată că cei doi fraţi au produs cel puţin cinci bombe artizanale, similare celor folosite în atentatul de la Boston de acum o săptămână.
Între timp, de pe patul de spital, Djohar Ţarnaev, agresorul capturat de forţele speciale americane, comunică în scris cu anchetatorii, potrivit presei din SUA. Autorităţile au informat însă aceste informaţii, sus ţinând că tânărul de 19 ani este în continuare în stare critică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu