Filled Under: , , , , , ,

Amendă mare pentru alcool la volan

Amenzi mai mari pentru vitezomani, pentru şoferii care nu acordă prioritate la trecerea de pietoni şi pentru aceia care se urcă băuţi la volan. Mai mult, cei care depăşesc limita de viteză cu mai mult de 60 de kilometri pe oră vor rămâne fără permis patru luni.

Acestea sunt unele din prevederile proiectului de lege pentru modificarea Codului Rutier, suspus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. Dacă, în prezent, amenzile maxime, cuprinse între 1.575 - 7.500 de lei, se aplică doar în cazul persoanelor juridice, daca va intra în vigoare proiectul le vor primi şi ceilalţi şoferi.

Mai exact, vor scoate mai mulţi bani din buzunare conducătorii auto prinşi cu o alcoolemie de sub 0,8 grame/litru, cei care calcă pedala de acceleraţie şi depăşesc limita de viteză cu mai mult de 60 de kilometri pe oră şi cei care nu acordă prioritate pietonilor. În prezent, neacordarea priorităţii pietonilor se pedepseşte cu amendă de 300 sau 375 de lei şi cu suspendarea permisului pentru 30 de zile, iar condusul sub influenţa băuturilor alcoolice cu amendă cuprinsă între 675 şi 1.500 de lei, precum şi suspendarea permisului pentru 90 de zile.

Proiectul de lege mai prevede şi că şoferii amendaţi care nu achită contravaloarea sancţiunii în termen de 90 de zile vor avea permisele suspendate până fac dovada plăţii. Şi cazurile în care şoferii contestă în instanţă sancţiunile vor suporta modificări. În noul Cod Rutier, conducătorii auto nemulţumiţi de amenzi nu vor scăpa fără să le plătească. Chiar dacă fac plângere în instanţă, vor fi obligaţi să achite şi amenda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu