Filled Under: , , , , , , ,

Acidul hialuronic intinereste pielea

Crème, fillere injectabile destinate umplerii ridurilor si suplimente alimentare, toate pe baza de acid hialuronic promit sa imbunatateasca textura pielii si sa amane cu ani buni procesul de imbatranire cutanata. Decide in cunostinta de cauza care este cea mai eficienta solutie, sau cum poti combina toate posibilitatile de administrare pentru beneficii cat mai mari. 

Acidul hialuronic se afla peste tot in organism, dar se gaseste in concentratii mai mari in tesuturile conjunctive, in fluidul sinovial, la nivelul ochilor, valvelor inimii, intre discurile vertebrale si, desigur, si la nivelul pielii. Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrientii catre celule, sa le purifice de toxine, actioneaza ca un lubrifiant, dar absoarbe si socurile. Mai mult, retine cantitati mari de apa, de 100 de ori volumul propriu, de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulara.   

Confera luminozitate pielii   

Sub stratul exterior, pielea arata ca un burete. Partile solide ale buretelui sunt formate din colagen si din fibre de elastina, care sustin pielea, iar spatiile goale sunt umplute cu acid hialuronic. Cu cat spatiile acestea goale sunt mai bine acoperite de acid hialuronic, cu atat aspectul exterior al pielii este mai luminos si mai odihnit. Efectul benefic se explica prin faptul ca acidul hialuronic retine apa si creste nivelul de hidratare, de aceea si aspectul pielii este unul mult mai palcut atunci cand in tesuturi se afla o cantitate optima de acid hialuronic.   

„Sterge” ridurile   

Ridurile fine pot fi “sterse” cu ajutorul acidului hialuronic, principala cauza a imbatranirii pielii fiind deshidratarea fiziologica. Se ajunge la acest fenomen in mod firesc din cauza faptului ca pe masura ce inaintam in varsta, corpul sintetizeaza cantitati mai mici de acid hialuronic, dar si de colagen si de eleastina, din care se formeaza fibrele care sustin pielea. De aceea, cand toate aceste componente sunt sintetizate in deficit se ajunge la ridarea si la “prabusirea” trasaturilor fetei. Prin urmare, chiar este necesar sa compensezi deficitele cu suplimente alimentare pe baza de acid hialuronic care sa echilibreze sinteza de acid hialuronic din interior si cu crème care sa sustinasi de la exterior hidratarea tegumentului.   

Ajuta la sinteza colagenului   

Acidul hialuronic joaca un rol important si in sinteza colegenului, proteina cel mai des intalnita in organism. Colagenul suttine tendoanele, pielea si cartilajul, iar cantitatea optima de colagen in structurile enumerate contribuie la mentinerea fermitatii si supletei pielii. Asigurarea unei cantitati optime de acid hialuronic determina si mentinerea unei cantitati optime de colagen in tesuturi, ajutand, la sporirea efectului antiaging.   

Administrarea orala, eficienta pe termen lung  

Administrarea orala de suplimente cu acid hialuronic pare cea mai buna solutie pentru obtinerea unor efecte care se observa pe termen lung. Pe de alta parte, administrarea topica de acid hialuronic, din fiole sau din crème cu un continut mare de substanta, peste 20% pentru a fi eficiente, are efecte imediate, spectaculoase. Pielea pare mai tanara, mai luminoasa si mai sanatoasa in doar cateva minute, dar efectul nu se mentine pentru mult timp, ca in cazul suplimentelro alimentare. Injectarea acidului hialuronic pentru remodelarea fetei, marire de buze, sau umplerea ridurilor are, de asemenea, efect spectaculos, dar nu este un efect permanent, deci este necesara reinjectarea la perioadele stabilite de medicul estetician   

Exista un filler nou pentru buze, ce rezista dublu  

Noutatea sezonului este acidul hialuronic pentru buze obtinut prin tehnologie vascoelastica, disponibil la noi in tara din luna martie. Deocamdata, doar 4 medici in Bucuresti au fost invatati sa il foloseasca, pentru ca tehnica de injectare difera partial de cea folosita pana acum. Diferenta intre acest produs si cele utilizate pana in prezent este ca data de aspectul mult mai natural obtinut dupa injectare si de rezistenta dubla fata de majoritatea formulelor de pe piata. „Ca indicatie, nu doar persoanele care doresc buze cu volum pot apela la genul acesta de injectare, ci si persoanele care au buzele prost conturate ori imbatranite, deshidratate sau cu riduri incipiente in jurul lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu