Filled Under: , , , , , , , ,

Tratarea durerilor de spate simplu si usor cu masaj

Tehnici pentru tratarea durerilor de spate
Durerile de spate dau disconfort şi pot să ascundă afecţiuni grave ale organismului. Le poţi trata cu ajutorul masajului, acupuncturii sau a chiroterapiei.
Masajul eliberează tensiunea din coloanăCunoscut încă din antichitate pentru efectele sale benefice asupra organismului, masajul relaxează muşchii şi tendoanele, eliberând presiunea din coloană. El detensionează presiunea dintre vertebre şi discul intervertebral, ducând la dispariţia durerilor de spate. Masajul se face pe o masă specială sau pe un scaun de masaj. Sunt utilizate uleiuri sau loţiuni pe care le alege specialistul. Caracteristica esenţială a acestei practici este că se efectuează cu mişcări de tip continuu.
Acupunctura este o practică medicală chinezească în cadrul căreia diferite zone ale organismului sunt străpunse de ace în scopuri terapeutice sau pentru a calma durerea. Această terapie complementară din medicină te poate ajuta atunci când durerile de spate nu-ţi dau pace. Acupunctura nu presupune un tratament propriu-zis al bolii de care suferi, ci duce la o reechilibrare energetică a organismului. În momentul în care blocajele din calea fluxului de energie sunt eliminate, organismul se vindecă singur, indiferent de organul sau sistemul afectat. Există nenumărate zone de tratament pe care specialiştii în acupunctură le cunosc şi pentru care pot opta atunci când te tratează. Uneori se înfig acele doar în braţe, alteori în picioare sau în urechi. În cazul durerilor de spate, problema se atenuează dacă acele sunt înfipte în pielea din respectiva zonă. În mod normal, nu ar trebui să simţi durere în timpul terapiei, dar persoanele mai sensibile pot simţi puţin disconfort.
Chiroterapia repoziţionează vertebreleÎn momentul în care o vertebră nu este corect aliniată, ea produce blocaje şi apasă pe nervi. Acest lucru duce la dereglări neuro-hormonale şi la întreruperea transmisiei de mesaje de la creier către anumite părţi sau organe ale corpului. Prin chiroterapie sau osteopatie se realiniează coloana vertebrală şi se corectează poziţia vertebrelor deplasate. Chiropracticianul este cel care poate să amelioreze sau chiar să trateze durerile de spate şi cele de gât. El acţionează doar cu mâinile asupra coloanei şi se foloseşte de anumite mişcări specifice care vindecă zonele dureroase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu