Filled Under: , , , , , , ,

Ce alimente ne stimuleaza mai bine vederea?

Vitamina C este un antioxidant necesar pentru buna funcționare a celulelor nervoase din globul ocular. În plus, vitamina C are un rol protector asupra retinei. De aceea, specialiștii recomandă un consum ridicat de citrice, dar și de broccoli, întrucât conține o cantitate mare de vitamina C.

Un consum constant de varză Kale are numeroase beneficii asupra ochilor deoarece conțin carotenoizi, luteină și zeaxantină, trei compuși necesari pentru o vedere bună. În plus, luteina și zeaxantina protejează ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete.
Stridiile sunt bogate în zinc, un mineral care încetinește simptomele degenerescenței maculare. Așadar, nu ezita să incluzi fructele de mare în dieta zilnică.

Peștele este bogat în acizi grași Omega-3, substanțe nutritive esențiale pentru menținerea retinei sănătoase. Studiile arată că persoanele care consumă pește în mod constant, își reduc riscul de a suferi de degenerescență maculară (o afecțiune care duce în timp la orbire) cu până la 37%, spre deosebire de cei care nu includ în dieta zilnică acizi grași Omega-3.

Bogat în vitamina D, laptele degresat este un bun aliment care menține ochii sănătoși. Într-un studiu efectuat recent se arată că persoanele care aveau un nivel ridicat de vitamina D în sânge, erau cu 40% mai puțin expuse riscului de a suferi de degenerescență maculară.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu