Filled Under: , , , , , , ,

Acneea poate fi stopata cu cateva trucuri

Exerciţiile fizice regulate întăresc sistemul imunitar, ceea ce are ca rezultat diminuarea acneei. În plus, sportul detoxifică pielea, iar acneea se va estompa.
Alergatul, fitness-ul şi ridicarea greutăţilor
sunt printre cele mai simple modalităţi de a face mişcare, dar şi cele mai eficiente pentru detoxifierea organismului. Însă prea mult accent pus pe sport poate duce la creşterea nivelului de stres, iar acest lucru favorizează apariţia acneei. Păstrarea unui echilibru este cheia rezultatelor pozitive.
Legătura dintre stres şi acnee este simplă: un nivel ridicat de stres duce la creşterea producţiei de hormoni. Această dereglare are efecte nefaste asupra organismului. Pielea este obligată să producă mai mult sebum, iar sistemul imunitar slăbeşte.
Rezultatul? Acneea, de care se scapă doar întărind imunitatea şi înlăturând, pe cât posibil, stresul. Acest lucru poate fi atins printr-o cură cu suplimente alimentare, exerciţii de relaxare sau şedinţe de aromaterapie.

Un alt lucru care trebuie evitat este spălatul excesiv, care duce la uscarea feţei. Tenul va produce mai mult sebum pentru a ajunge la echilibrul natural. Rezultatul: porii se închid, pielea nu mai respiră, iar coşurile se înmulţesc.
În comerţ există multe produse al căror rol este de combatere a acneei. Unele sunt prea agresive cu pielea, iar acneea se agravează. Este recomandată folosirea produselor din farmacii, care curăţă delicat şi nu usucă pielea.
Uleiul de arbore de ceai este eficient
Benzoilul peroxid
se foloseşte frecvent în tratarea acneei. Produsele care conţin această substanţă elimină bacteriile, ducând la dispariţia infecţiei. Problema este că pielea se usucă foarte tare şi se deshidratează.
Remediile naturale în schimb au capacitatea de a hrăni pielea şi de a o proteja împotriva riscului reapariţiei infecţiei. În mare, ele acţionează doar asupra coşurilor şi nu distrug ţesutul.
Uleiul esenţial de arbore de ceai acţionează precum petroxidul, cu diferenţa că nu usucă pielea, ci o hrăneşte în profunzime în acelaşi timp în care elimină bacteriile.

Din uleiul de arbore de ceai se poate prepara o loţiune astringentă. Se amestecă o linguriţă de ulei de arbore de ceai cu nouă linguriţe de apă, se pune într-o sticlă şi se păstrează la rece. Se curăţă faţa dimineaţa şi seara.
Inhalaţiile cu ulei de arbore de ceai dau rezultate bune. Se adaugă câteva picături de ulei esenţial de arbore de ceai într-un vas cu apă fierbinte, peste care se stă 15 minute cu capul acoperit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu